%%title%% Mindful wandelen
arrow_drop_up arrow_drop_down
8 april 2019 

Hoe kan Mindful wandelen je helpen je stress te verminderen?

Wat is Mindful Wandelen?

Met een wandeling kom je al heel ver als je je gedachten wil verzetten. Maar wist je dat het ook spanningen en moeheid vermindert, je concentratie en energiepeil verhoogt en voor een boost in je creativiteit en geluksgevoel zorgt? Verder wordt ook je geheugen versterkt en word je beter in het nemen van beslissingen.

Wandelen heeft kortom heel wat voordelen.

Deze worden alleen maar sterker als je Mindful gaat wandelen. Dit wil zeggen dat je bewust wandelt.

Je aandacht gaat volledig op in wat je aan het doen bent; je denkt dus tijdens je wandeling niet na over wat je thuis allemaal nog moet doen.

Tips voor Mindful Wandelen

  • Eerst en vooral moet je natuurlijk aan het wandelen gaan. Bepaal zelf hoe ver je wil wandelen en waar. Optimaal is een natuurwandeling, maar een wandeling doorheen de stad kan ook.
  • Observeer je ademhaling. Je moet deze niet gaan regelen of aanpassen, enkel observeren. Voel hoe je buik en borstkas zich bewegen bij iedere ademhaling.
  • Observeer je lichaam. Hoe voelt het zich? Hoe beweegt het terwijl je wandelt? Kan je voelen hoe je voeten de grond raken, hoe je beenspieren zich spannen en hoe je armen meebewegen?
  • Neem een korte pauze om een object te observeren. Welke textuur heeft het? Welke kleur? Heb je het object volledig in je gedachten? Ga dan naar een volgend object om te bestuderen.
  • Luister naar de geluiden om je heen. Luister naar de vogels en naar al dan niet aanwezig verkeer. Luister naar je voetstappen en naar het ritselen van je kleding.
  • Wees aandachtig voor de geuren om je heen. Zijn er bloemen aan het bloeien? Is er iemand in de buurt een lekkere spaghetti aan het maken?Wissel de verschillende tips af tijdens je wandeling. Schenk zo aandacht aan al je zintuigen en voel hoe dit rust en kalmte met zich meebrengt.

Wil je meer weten over stress, wat het met je doet en hoe je ermee kan omgaan zodat het je niet meesleurt in een negatieve spiraal? Dan heb ik goed nieuws: ik heb er een boek over geschreven dat ik gratis weggeef! Je kan het hier onder downloaden.

Be Mindful, Be Happy!

 

 

Over de schrijver
Bettina Kegels is life- stressbegeleider en aandachtsgerichte therapeut en oprichtster van de Mindful Academy. Haar doel is om mensen minder afhankelijk te maken van andere en zo de controle over hun lichaam en geest op een natuurlijke manier in eigen handen te nemen.Zij heeft de afgelopen jaren vele mensen gemotiveerd, geïnspireerd en geadviseerd naar een positiever en gezonder leven. Wil je een gezond positief leven, is innerlijke rust van essentieel belang. Vanuit haar ervaring kan zij je exact vertellen WAT werkt.
Reactie plaatsen

Cookie erbij?